>

Παπακωνσταντίνου: «Απάντηση στην κρίση με ανατροπές»

Συνέχεια στις διαρθρωτικές αλλαγές προαναγγέλλει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, διευκρινίζοντας ότι πρέπει να έρθουν ανατροπές στα κλειστά επαγγέλματα, τη λειτουργία του Κράτους, το φορολογικό, στην αγορά εργασίας και στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών. Σε ό,τι αφορά το 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα εκτιμά ότι θα υπάρξει συγκράτηση γιατί, όπως λέει, όταν έχουν την επιλογή ανάμεσα στο να κάνουν απολύσεις ή να υπάρξει κάποια μισθολογική συγκράτηση, πολλές επιχειρήσεις προτιμούν τη συγκράτηση των μισθών. Τέλος σημειώνει πως αν πετύχουν τα μέτρα, θα έχουμε τη δυνατότητα να ζητήσουμε και να διαπραγματευθούμε διαφορετικά τόσο σε σχέση με τους έμμεσους φόρους, όσο και σε σχέση με τα εισοδήματα.

Ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρεται και στον κίνδυνο επέκτασης της κρίσης και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, γεγονός που απασχόλησε και το Eurogroup. «Πράγματι, αυτός ο κίνδυνος υπάρχει. Ένας διαφορετικός χειρισμός της κρίσης ευρωπαϊκά θα μπορούσε να είχε προλάβει ορισμένα πράγματα», τονίζει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο Υπουργός αναφέρεται και στις ανατροπές που επέρχονται από την εφαρμογή των μέτρων που μας εξασφαλίζουν τη βοήθεια των 110 δις ευρώ. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έρχονται ανατροπές. Και πρέπει να έρθουν ανατροπές. Δεν νομίζω ότι συμφωνεί κανένας μας ότι μπορούμε να συνεχίσουμε, όπως πάμε τώρα. Και αυτό έχει να κάνει με τη λειτουργία του κράτους, το φορολογικό σύστημα, όσο όμως και με το πως λειτουργεί η αγορά εργασίας, οι αγορές προϊόντων και υπηρεσιών ή τα επαγγέλματα και το συνταξιοδοτικό».

Πηγή: ΝΕΤ 105,8 – ΝΕΤ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s