>


Πέντε χρόνια χωρίς τον Χαρίλαο Φλωράκη

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Χαρίλαο Φλωράκη, με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών από το θάνατό του διοργάνωσε το ΚΚΕ στον τόπο καταγωγής του, το Παλαιοζογλώπι Καρδίτσας.

Ο Χαρίλαος Φλωράκης «έφυγε» στις 22 Μαΐου 1995, σε ηλικία 91 ετών, από ανακοπή καρδιάς.

Αναφερόμενη στον επίτιμο πρόεδρο του ΚΚΕ, η Αλέκα Παπαρήγα έκανε λόγο για έναν άνθρωπο που αφιέρωσε όλη του τη ζωή όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη, στον αγώνα για τα δικαιώματα του λαού, για τη βελτίωση της ζωής του.

Η δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα:

«Αυτή την ώρα εγώ τουλάχιστον θυμάμαι δυο πράγματα: Ένα που μας έγραψε ο σύντροφος Χαρίλαος: Οι ζευγάδες φεύγουν η σπορά μένει. Πραγματικά 5 χρόνια μετά φαίνεται ακριβώς αυτός ο σπόρος, αυτή η σπορά.

Αλλά, θυμάμαι και το λαϊκό ρητό που λέει τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Και τα πρώτα του Χαρίλαου Φλωράκη και τα στερνά ήταν τιμημένα για τα συμφέροντα του λαού. Έζησε μια ολόκληρη ζωή την οποία αφιέρωσε όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη, στον αγώνα για τα δικαιώματα του λαού, για τη βελτίωση της ζωής του.

Το ΚΚΕ έχει ιστορία 92 χρόνων, που του δίνει την δυνατότητα και να έχει πολιτική ωρίμανση και να βγάζει συμπεράσματα από την πορεία του και να βελτιώνεται. Είναι σημαντικό πράγμα η συνέχεια σε μια εμπειρία μοναδική και σε έναν αγώνα με όλες τις μορφές πάλης σε όλες τις στροφές και κατηφόρες. Είναι χρήσιμο για τον καθημερινό αγώνα του λαού και για το αύριο».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s