>“Πετάει” ο οβελίας

>

Από 6 έως και 6,5 € το κιλό πουλούν τα αρνιά τους οι κτηνοτρόφοι γεγονός το οποίο σημαίνει ότι θα διατεθούν για το Πάσχα σε τιμές μεγαλύτερες των 11 €. Σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους ιδιαιτέρως στην Κεντρική Ελλάδα δεν υπάρχουν διαθέσιμα αρνιά και μάλιστα όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι στην περιοχή μας μόνο ελάχιστα αρνιά μπορούν να δοθούν το Πάσχα. «Από το 300 πρόβατα που έχω στο κοπάδι δεν πρόκειται να μπουν στην αγορά περισσότερα από 10 αρνιά αυτή την περίοδο» δηλώνει ο Θανάσης Ασπρουλάκης που είναι και πρόεδρος των κτηνοτρόφων.

Σύμφωνα και με τις δικές του εκτιμήσεις οι τιμές στον οβελία θα βρεθούν πάνω από τα 11 €. Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται και οι κρεοπώλες της περιοχής ενώ πιστεύουν ότι η φετινή κατανάλωση κρέατος θα είναι αισθητά μειωμένη από την προηγούμενη. «Αν η κατανάλωση κρέατος είναι μικρότερη περίπου 10% σε σύγκριση με την περσινή χρονιά είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα λείψουν αρνιά από την κατανάλωση» εκτιμά άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά τις εξελίξεις στο θέμα.

Ωστόσο μέχρι στιγμής οι κρεοπώλες βλέπουν κυριολεκτικά παγωμένη την αγορά και τις παραγγελίες που έχουν ιδιαίτερα μειωμένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Οι ίδιοι συμπεραίνουν πως η οικονομική κρίση και το κλίμα συνολικότερα έχει επιδράσει στην κατανάλωση, εκτιμούν όμως ότι ακόμη και την τελευταία στιγμή δεν πρόκειται να πάρουν μεγάλο διαζύγιο οι καταναλωτές από παραδοσιακές συνήθειες.

Σέντρα
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s