>Με φυσικό αέριο λειτουργεί πλέον το νοσοκομείο

>

Περισσότερα από 500.000 ευρώ ετησίως θα εξοικονομεί το νοσοκομείο Λαμίας, καθώς αντί για πετρέλαιο χρησιμοποιεί πλέον μόνο φυσικό αέριο.
Ηδη το νοσοκομείο έχει συνδεθεί με τον αγωγό φυσικού αερίου και πλέον σε όλες τις λειτουργίες του χρησιμοποιεί φυσικό αέριο. Πρόκειται για μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει το 2006, ενώ από το 2007 χρονολογείται η σύμβαση με την ΔΕΠΑ Ο κεντρικός αγωγός του φυσικού αερίου περνά λίγα μέτρα από το κτίριο του νοσοκομείο της Λαμίας και οι εγκαταστάσεις είναι έτοιμες εδώ και τρία χρόνια.

Το τελευταίο διάστημα προωθήθηκε η διαδικασία για τη σύνδεση του νοσοκομείου με τον αγωγό φυσικού αερίου κάτι που έγινε πριν από δυο ημέρες.

Συγχρόνως, το νοσοκομείο της Λαμίας, ετοιμάζει -σε συνεργασία με το ΤΕΙ της πόλης- φάκελο για την συμμετοχή του σε ειδικό πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ, από το οποίο θα προκύψει συμπαραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας υψηλής αποδοτικότητας. Το νοσοκομείο πρόκειται να εγκαταστήσει σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας από φυσικό αέριο, έτσι ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη ενεργειακή αυτονομία και να εξοικονομήσει επιπλέον πόρους, από τους οποίους φιλοδοξεί να καλύψει τις λειτουργικές του δαπάνες.

Τέλος, προωθεί διαδικασίες ηλιοθερμικής ενέργειας για να καλύψει τις ανάγκες των κέντρων υγείας σε όλο το νομό.

mylamia.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s