>ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΡΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΨΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ!!

>

Για ακόμα μια φορά ο γνωστός όμιλος σούπερ μάρκετ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ» γίνεται αντικείμενο καταγγελίας από το σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης για αντεργατικές πρακτικές και αυθαιρεσίες. Ο σύλλογος καταγγέλλει ότι η ιδιοκτησία του Ομίλου αναγκάζει τους εργαζόμενους να αγοράσουν όσα αρνιά και κατσίκια περίσσεψαν από το Πάσχα!


Το δημοσίευμα στην εφημερίδα «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» είναι:

ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΝέες καταγγελίες για τον «Αρβανιτίδη»Συνεχίζει την αντεργατική επίθεση και τις αυθαιρεσίες η αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ «Αρβανιτίδης». Όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, η επιχείρηση «Αρβανιτίδης» επιβάλει ωράριο λειτουργίας μέχρι τις 9.30 το βράδυ. Συνεχίζει να καταστρατηγεί το εβδομαδιαίο ρεπό, ενώ για να αποφύγει τυχόν έλεγχο αναγκάζει τους εργαζόμενους στο ρεπό τους να δουλεύουν χωρίς ποδιά.
Απαιτεί με την απειλή της απόλυσης από τους εργαζόμενους να αγοράσουν τα αρνιά που περίσσεψαν από την εορταστική περίοδο του Πάσχα. Τέλος, συνεχίζει να επιμερίζει στους εργαζόμενους το κόστος από τις φθορές, τα ληγμένα προϊόντα, αλλά και τις κλοπές στα καταστήματα και τους αναγκάζει να πληρώνουν τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά από τον πενιχρό μισθό τους.
Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων απαιτεί την παρέμβαση των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών και καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο για να αποκρούσουν την εργοδοτική αυθαιρεσία, να αγωνιστούν για μισθολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά δικαίωμα που να συμβάλουν στην κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της εργατικής οικογένειας. Καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την 1η του Μάη, στις 10 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s