>Στον «αέρα» 3.000 υπάλληλοι εφοριών

>

Οι ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών, περί καταργήσεων ή συγχωνεύσεων των περισσότερων ΔΟΥ της χώρας, έχουν θορυβήσει τους υπαλλήλους των εφοριών.
Ο κίνδυνος να αναγκαστούν εκατοντάδες εργαζόμενοι σε μετακινήσεις επώδυνες, που θα φέρουν τα πάνω – κάτω στη ζωή τους, είναι υπαρκτός.
«Θα μείνει μία ΔΟΥ ανά νομό», δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και προανήγγειλε ότι 2.500 εφοριακοί υπάλληλοι και άλλοι 500 διοικητικοί υπάλληλοι, θα πρέπει να τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις.

Η ανησυχία των υπαλλήλων γίνεται ακόμα μεγαλύτερη από το γεγονός ότι υπάρχουν περιπτώσεις, όπως στα νησιά των Κυκλάδων ή του Αιγαίου, που παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα, κλείσιμο μιας ΔΟΥ σημαίνει για τους εργαζόμενούς της, ουσιαστικό ξεσπίτωμα και ριζική αλλαγή τόπου κατοικίας.
Υπάρχουν επίσης και περιπτώσεις μεταθέσεων – μετακινήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν και θεωρούνται δυσμενείς, λόγω κομματικών κριτηρίων που κάνουν το σκηνικό ακόμα πιο βαρύ. Πραγματοποιήθηκαν αναίτιες μετακινήσεις συγκεκριμένου προσωπικού από την Καβάλα στην Αλεξανδρούπολη και από τον Πύργο στο Αίγιο, αλλά και στο νομό Θεσσαλονίκης, ενώ για το θέμα υπήρξε συγκεκριμένη, σκληρή ανακοίνωση από τη ΔΑΚΕ εφοριακών των νομών Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Χαλκιδικής, που κάνει λόγο για «διώξεις υπαλλήλων».
Παρά το θέμα αξιοκρατίας και διαφάνειας που τίθεται, στόχος του υπουργείου είναι να φτιαχτούν φορολογικά ΚΕΠ, που θα εξυπηρετούν τους πολίτες, τα οποία όμως ακόμα βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού…

newsbomb

Advertisements
By Γιώργος Κόρδης Posted in Χωρίς κατηγορία Με ετικέτα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s