> Νέα σφαγή στις συντάξεις

>

Μόνο όσοι το ήθελαν, είχαν δώσει βάση στους «όρκους» και τις «κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις» της κυβέρνησης ότι δε θα θιγούν (άλλο) οι μισθοί και οι συντάξεις με το νέο πακέτο των μέτρων. Επρόκειτο βέβαια για συνειδητό ψέμα, με στόχο να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και των συνταξιούχων και να κερδίσει χρόνο και ανοχή. Τώρα που φτάνει η ώρα της νέας σφαγής, αρχίζουν σιγά σιγά να προετοιμάζουν το έδαφος… Χαρακτηριστική είναι η συνέντευξη της υπουργού Εργασίας (στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»), που για πρώτη φορά αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα μείωση των κύριων συντάξεων.
Στην ερώτηση αν «υπάρχει θέμα νέας αλλαγής στις κύριες συντάξεις», η Λ. Κατσέλη αφήνει στην άκρη τις μέχρι τώρα οργισμένες διαψεύσεις και απαντά απλά πως «δεν έχει προκύψει τέτοια ανάγκη»… Η «ανάγκη» όμως αυτή είναι βέβαιο ότι θα προκύψει, καθώς η κυβέρνηση έχει φροντίσει να οδηγηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία σε συνθήκες κατάρρευσης και διάλυσης. Άρα, το επόμενο βήμα, πέρα από το άγριο λεπίδι στις επικουρικές και τα ΒΑΕ, είναι και το νέο πετσόκομμα στις βασικές συντάξεις, που θα καταντήσουν προνοιακά επιδόματα. Η κυβέρνηση όχι μόνο το γνωρίζει αλλά το έχει περιλάβει «στο ελληνικό πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων 2011-2014» που κατέθεσε στα τέλη Απρίλη στην Κομισιόν. Σε αυτό αναφέρει ότι αν οι -σικέ- «προβλέψεις» από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή δείξουν ότι η προβλεπόμενη αύξηση των δαπανών για τις συντάξεις υπερβαίνει το όριο του 2,5% του ΑΕΠ κατά την περίοδο 2009 -2060(!), η κυβέρνηση θα αναθεωρήσει τις βασικές παραμέτρους του συνταξιοδοτικού συστήματος που προβλέπονται από το νόμο 3863/2010, δηλαδή τον τελευταίο αντιασφαλιστικό νόμο…

Advertisements
By Γιώργος Κόρδης Posted in ΜΜΕ Με ετικέτα

One comment on “> Νέα σφαγή στις συντάξεις

  1. >ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ.ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΗΡΕΜΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ .ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΛΟΥΦΑΖΑΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΒΑΝ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΕΡΝΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s