45ή Παν.΄Εκθεση,εγκαίνια με….γιούχα!

Υπό τις…ιαχές των διαμαρτυρόμενων εργολάβων και κινήσεων πολιτών πραγματοποιήθηκαν χτες το βράδυ τα εγκαίνια της 45ης εκθεσιακής περιόδου της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.
Τα εγκαίνια-κατά κάποιο τρόπο- έκανε ο γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου περιφερειακής Ανάπτυξης Στέφανος Κομνηνός ο οποίος στον ολιγόλογο χαιρετισμό του ευχήθηκε «επιτυχία της φετινής διοργάνωσης και του χρόνου καλύτερα αποτελέσματα!»
Προφανώς ο κ.Κομνηνός όπως έχει γραφτεί και σε προηγούμενο ρεπορτάζ επιστρατεύθηκε την τελευταία στιγμή να διεκπεραιώσει μια συγκεκριμένη πολιτική υποχρέωση και αποχώρησε όπως και άλλα πολιτικά πρόσωπα μετά τα εγκαίνια αποφεύγοντας να παραστούν στην καθιερωμένη δεξίωση στον Άγιο Λουκά και στην βράβευση του πρώην προέδρου της ΠΕΛ Αποστόλη Κυριαζόπουλου.
Αξίζει όμως να αναφερθεί ότι παρά τη ν κρίση και την οικονομική στενωπό που βιώνουν οι τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις η συμμετοχή χαρακτηρίζεται ικανοποιητική.

Αιμοδότης βέβαια της φετινής διοργάνωσης είναι οι συμμετοχές αυτοδιοικητικών φορέων και κρατικών οργανισμών που καταλαμβάνουν αρκετά μεγάλους χώρους και φυσικά η συνδρομή των περιφερειακών εμπορικών επιμελητηρίων που στηρίζουν οικονομικά την συμμετοχή των μελών τους.
Ο πρόεδρος της ΠΕΛ Γιάννης Γρανίτσας στην ομιλία του αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την φετινή πληρότητα απέφυγε όπως συνέβαινε στο παρελθόν να κάνει εξαγγελίες για την μελλοντική πορεία της Έκθεσης Λαμίας ενώ όπως προαναφέρθηκε ο Γενικός γραμματέας Εμπορίου κατά τα μία έννοια ήλθε,είδε και απήλθε χωρίς καμία εξαγγελία ή αναφορά στην προοπτική του θεσμού.Περισσότερο περιεκτικός ήταν στην ομιλία του ο αιρετός περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς ο οποίος στην μακροσκελή τοποθέτησή του παρέπεμψε το…μέλλον της Έκθεσης και γενικότερη της αναπτυξιακής πορείας της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος στην μετά…Γερακούδη εποχή δηλαδή στην εποχή που η αιρετή περιφέρεια θα αναλάβει την διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων.
» Σε ενάμιση περίπου μήνα, η αιρετή Περιφέρεια αναλαμβάνει ένα πολύ σημαντικό πεδίο αρμοδιοτήτων, που καθυστέρησε για ένα εξάμηνο. Αναλαμβάνει τη διαχείριση του ΕΣΠΑ. Εμείς τα κονδύλια αυτά, σκοπεύουμε να τα κάνουμε εργαλεία ανάπτυξης για τον τόπο μας. Να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα, να εκμεταλλευτούμε και το τελευταίο ευρώ για δημόσια έργα και για ιδιωτικές επενδύσεις».
Στο τουριστικό περίπτερο του Αγίου Λουκά ο πρόεδρος της ΠΕΛ ανήγγειλε ότι κάθε χρόνο θα τιμάται ένα πρόσωπο που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην πορεία του θεσμού της ΠΕΛ αρχής γενομένης από φέτος όπου τιμήθηκε ο κ.Αποστόλης Κυριαζόπουλος που υπηρέτησε το θεσμό για περισσότερα από 30 χρόνια από τα οποία τα 10 ως πρόεδρός της.
Φανερά συγκινημένος ο κ.Κυριαζόπουλος ευχαρίστησε τη Διοίκηση και ταυτόχρονα με το δικό του τρόπο και την προσωπική του αγωνία για την….τρίτη κόρη του όπως χαρακτήρισε την ΠΕΛ ,έστειλε μήνυμα προς κάθε αρμόδιο ώστε η Έκθεση να μην απαξιωθεί γιατί μπορεί να αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης της περιοχής μας.
Αξιοσημείωτο είναι ότι φέτος στην τελετή των εγκαινίων δεν παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.Νικόλαος ενώ καθόλη τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων συγκεντρωμένοι εργολήπτες και εργαζόμενοί τους μαζί με κινήσεις πολιτών όπως του «Δεν πληρώνω διόδια» και άλλοι φώναζαν συνεχώς συνθήματα κατά την οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Για το λόγο αυτό άλλωστε,όπως είχε γραφτεί και στην ιστοσελίδα μας,υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία που όμως δεν χρειάστηκε σε καμιά περίπτωση να επέμβει αφού οι διαμαρτυρίες περιορίστηκαν σε ηχητικές αντιδράσεις και οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν ειρηνικά!

Lamiafm1.gr
Επικοινωνήστε με το διαχειριστή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s