Οίτη και Μαλιακός: παράλληλες διαδρομές και αξίες


“ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS”
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Οίτη και Μαλιακός, παράλληλες διαδρομές και αξίες
Όλοι στο Κουμαρίτσι την Κυριακή 22 Μαίου και ώρα 11 το πρωί

Λαμία, 19.5.2011

Η απόφαση των αρμοδίων Υπουργείων έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για τις δύο νέες θέσεις εξόρυξης βωξίτη στο ΚΑΡΑΒΑΚΙ και στο ΧΑΝΙ ΠΑΠΑΜΙΧΟΥ κοντά στο χωριό Κουμαρίτσι, είναι για μας μια απαράδεκτη και άκρως αρνητική εξέλιξη για το μέλλον της Οίτης. Η ήπια βιώσιμη διαχείριση και προοπτική της Οίτης βρίσκεται πια σε αμφισβήτηση. Η επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας σε όλο το βόρειο και ανατολικό της τμήμα, που μεθοδεύεται, αντικειμενικά δημιουργεί τον κίνδυνο να γίνει η Οίτη «Γκιώνα»


Η Κίνηση Πολιτών ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS θεωρούμε τα οικοσυστήματα της Οίτης και του Μαλιακού ως ένα ενιαίο οικοσύστημα, γι’ αυτό άλλωστε εκτιμούμε ότι είναι ώριμος ο στόχος της δημιουργίας του «Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Οίτης – Σπερχειού – Μαλιακού»

Η ζωή στον Μαλιακό κόλπο εξαρτάται άμεσα από την ζωή στην Οίτη πόσο μάλλον που το Χωροταξικό Βιομηχανίας χαρακτηρίζει την Οίτη «βιομηχανική – μεταλλευτική περιοχή», όπως και το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας «βιομηχανικό λιμάνι» για την εξυπηρέτηση των αναγκών της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Είναι άμεση υποχρέωση όλων μας η εκπόνηση ενός Στρατηγικού Σχεδίου για την βιώσιμη ανάπτυξη της Οίτης, όπως είναι αναγκαία και μια ολοκληρωμένη μελέτη για την ήπια και βιώσιμη ανάπτυξη της παράκτιας ζώνης του Μαλιακού και της κοιλάδας του Σπερχειού. Είναι άμεση ανάγκη να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτών των περιοχών και να μιλήσουμε για τη βιώσιμη γεωργία και τα παραδοσιακά προϊόντα ποιότητας, τις νέες όχι υδροβόρες καλλιέργειες, την προώθηση της βιολογικής γεωργίας, να μιλήσουμε για τον ήπιο βιώσιμο τουρισμό, τον οικοτουρισμό, τον ορεινό, τον ιαματικό, αρχαιολογικό, πολιτιστικό κλπ τουρισμό, να αναδείξουμε τις ήπιες παραγωγικές δραστηριότητες που θα σέβονται το περιβάλλον.

Συμμετέχοντας και στηρίζοντας τις προσπάθειες των παραοίτιων κοινοτήτων για την σωτηρία της Οίτης, καλούμε όλους και όλες στη συγκέντρωση της Κυριακής 22 Μαίου, 11 πμ, στο χωριό Κουμαρίτσι. Σύνθημά μας η Οίτη δεν θα γίνει «ΓΚΙΩΝΑ»

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΟΥΜΑΡΙΤΣΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

  • Μαρκατσέλης Ευάγγελος Στυλίδα             6974472485
  • Παπαλέξη Ιουλιέττα Μαρίνι Στυλίδας             6939047462
  • Πολύμερος Χρήστος Καραβόμυλος             6976562635
  • Σταμέλλος Στέφανος Λαμία             6977261256
  • Φούντας Πάρης Λαμία             6932269378
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s