Ο Γκλέτσος ετοιμάζει το Θέατρο Ανατολικής Φθιώτιδας

Το όνειρο του Απόστολου Γκλέτσου γίνεται πραγματικότητα. Όταν άλλοι δήμαρχοι είναι πολύ επιφυλακτικοί και σχεδόν έχουν διαγράψει από την ατζέντα τους τις πολιτιστικές εκδηλώσεις λόγω της βαθιάς ύφεσης στην οποία βρίσκεται η χώρα, ο… επαναστάτης δήμαρχος Στυλίδας τολμάει να κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα.

Ετοιμάζει το Θέατρο Ανατολικής Φθιώτιδας για να προσφέρει τέχνη στον κόσμο εκεί. Στο πλευρό του σε αυτή την προσπάθεια θα έχει μεγάλους θεατράνθρωπους από την Αθήνα, όπως τον Σταμάτη Φασουλή και τον Αλέξανδρο Ρήγα, όπως ενδεικτικά ανέφερε ο ίδιος στην «Espresso», και φυσικά την αφρόκρεμα των ομότεχνών του, που θα μετουσιώνουν τον λόγο σε θεατρική πράξη.

«Ήταν ένα όνειρό μου που σύντομα θα πάρει σάρκα και οστά. Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο και μέχρι τα Χριστούγεννα υπολογίζω να γίνει η πρεμιέρα, που θα εγκαινιάσει τις δραστηριότητες του Θεάτρου Ανατολικής Φθιώτιδας. Σε μια εποχή ισοπέδωσης, ερημιάς και αλλοτρίωσης, είναι παρήγορο και ελπιδοφόρο να υπάρχει θέατρο» σχολίασε ο κ. Γκλέτσος στην «Εspresso».

Οι κάτοικοι της περιοχής υιοθέτησαν την ιδέα του δημάρχου τους και πίνουν νερό στο όνομά του. Έτσι, πήραν πολύ σοβαρά τον ρόλο τους και συμμετέχουν με όσες δυνάμεις έχουν.
«Η συναισθηματική κίνηση διεγείρει την ψυχή τους και κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να πετύχει. Όλοι γνωρίζουν ότι το καλό θέατρο λειτουργεί λυτρωτικά στα μάτια και στην ψυχή των θεατών. Το ρεπερτόριο του θεάτρου θα περιλαμβάνει σημαντικά έργα σύγχρονου προβληματισμού από το ελληνικό και παγκόσμιο δραματολόγιο».

Αλλά δεν είναι μόνο οι ερασιτέχνες που στρατεύτηκαν γι’ αυτή την ιδέα… «Θα με στηρίξουν όλοι οι φίλοι από την Αθήνα. Ο Σταμάτης Φασουλής, ο Αλέξανδρος Ρήγας, πάρα πολλοί φίλοι ηθοποιοί, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις παραστάσεις, που ευελπιστώ ότι δεν θα έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις μεγάλες αθηναϊκές παραστάσεις».
Ο Απόστολος Γκλέτσος μιλάει με λαχτάρα και νεανικό ενθουσιασμό, λες και πρόκειται να ξαναπατήσει στο σανίδι αυτός ο ίδιος, που άφησε το θέατρο για να ταχθεί σε άλλο σκοπό… «Οχι, καμία σχέση. Ίσως να καταθέσω κάτι από την εμπειρία μου στο θέατρο. Αυτό μόνο…»

Espressonews.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s