ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ

ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ!!!

Επιτέλους κάντε κάτι.
Κάντε κάτι για όλα όσα συμβαίνουν στη πόλη μας.
Εσείς είστε οι έχοντες τα ηνία της πόλης.

Δεν αναφέρομαι σε έργα υποδομής,αναπτυξιακά (θα ήταν θράσος εκ μέρους μου να αναφερθώ σ’ αυτά γνωρίζοντας τη δεινή οικονομική κατάσταση όλων των δήμων).
Αναφέρομαι σε θέματα καθημερινότητας που φαντάζουν λεπτομέρειες αλλά είναι μεγάλης και ζωτικής σημασίας και αν επιλυθούν θα βελτιώσουν την καθημερινότητα όλων μας.


Ενδεικτικά αναφέρομαι σε μερικά και αξιολογείστε ανάλογα :

Προκλητική συμπεριφορά συγκεκριμένων οδηγών που δεν σέβονται συμπολίτες, μονοδρομήσεις, όρια ταχύτητας, ηχητική ρύπανση και τέλος παρκάρουν οπουδήποτε και οποτεδήποτε.(Παράδειγμα οι δυο πλατείες).
Ρίξτε μια ματιά σε κεντρικούς κάδους απορριμμάτων και δέστε την εικόνα που παρουσιάζουν τα Σαββατοκύριακα. Χρησιμοποιούνται από κάποιους επαγγελματίες οι οποίοι αφήνουν τους σάκους έξω απ’ αυτούς (έναντι λιμενικού ταμείου, οδός Φαλάρων, έναντι αγοράς), με αποτέλεσμα τα αδέσποτα να κάνουν party σκορπώντας το περιεχόμενο στα κεντρικότερα σημεία της πόλης. Πέρα απ’ τα συγκεκριμένα σημεία δείτε και την εικόνα των άλλων κάδων που αποθέτουν οι “καθαροί πολίτες” τη βρωμιά τους εκτός κάδων στη πόρτα κάποιου άλλου (το θύμα της γειτονιάς) και οι καλοί μας εργάτες καθαριότητας τ’αφήνουν εκεί για μήνες καθόσον αποκομίζουν μόνο όσα είναι μέσα στους κάδους. (Γωνία 25ης Μαρτίου και Μιαούλη τα κομμένα δένδρα παραμένουν εκεί περίπου για τρεις μήνες).
Παρακολουθείστε σε κάποια πεζοδρόμια πόσα αποφάγια, σαπουνόνερα, γάρος από κάδες ελαιών και ακόμα χειρότερα, φυτοφάρμακα που κατεβαίνουν προς τη θάλασσα. Βλέπετε κάποιοι «νοικοκύρηδες» θεωρούν σωστό να βγάζουν σωλήνες από νεροχύτες ή από πλυντήρια στο δρόμο φοβούμενοι μη γεμίσει ο βόθρος τους . Οι συνέπειες όμως είναι τεράστιες για το περιβάλλον, για την υγεία των παιδιών που παίζουν στο δρόμο,για όλους μας. (οι συνέπειες για τον Μαλιακό???)

Μεριμνήστε για τα αναξιοποίητα οικόπεδα που έγιναν αδιάβατα από τη βλάστηση. Εξάλλου υπάρχει σχετικός νόμος που επιβάλλει τον καθαρισμό των οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες ,πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου (1η Μαη).
Θέλω να πιστεύω ότι κάποιος αρμόδιος θα ενδιαφερθεί για όλα τα παραπάνω και δεν θα βιαστούν κάποιοι σωτήρες-φωστήρες να κάνουν κριτική στον υπογράφοντα του στυλ «τι έκαναν οι προηγούμενοι??», «πέστα επώνυμα» και ότι άλλο τους έρθει.

Αυτά υπήρχαν πάντοτε και δεν έγιναν τώρα, αλλά θα πρέπει κάποτε να διορθωθούν.

(Θα το αναρτώ τακτικά γιατί μ’ αρέσει να είμαι “ενοχλητικός”)

Νότης Στυλιδιώτης

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s