ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Αντιδραστική θέση το «έξω τα κόμματα»

«Αναχρονιστικό» και «αντιδραστικό» χαρακτήρισε η Αλέκα Παπαρήγα το αίτημα των συγκεντρωμένων στην πλατεία Συντάγματος να μη δέχονται συνδικάτα και κόμματα.

Το να λένε «ας πούμε «έξω τα κόμματα», αυτό με συγχωρείτε είναι πάρα πολύ συντηρητικό», είπε η γ.γ. του ΚΚΕ στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. «Απαγορεύουν να έρθουν συνδικάτα και κόμματα και αυτό το πράγμα παραέχει γίνει, γιατί υπήρχαν αν θέλετε και κάποια σωματεία και κάποιοι που ανήκουν σε κόμματα.

Δεν μπορεί κάποιος που ανήκει σε ένα κόμμα να αφήσει την κομματική του ταυτότητα ή την πολιτική του ταυτότητα ή την ιδεολογική του άποψη και να βαφτιστεί ακομμάτιστος», είπε η Αλέκα Παπαρήγα και αναρωτήθηκε: «Τι θα πει ακομμάτιστος; Με αυτή την έννοια, ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες έχει παραγίνει το κακό, «έξω τα κόμματα, δεν θέλουμε κανένα κόμμα». Αν εμείς θέλαμε να ενώσουμε τη φωνή μας μαζί στο Σύνταγμα, είναι άλλο πράγμα να μην πας με κομματικό πανό, αλλά ως κομματική άποψη θέλω να τη βάλω σε μια πλατεία και να τη συζητήσω. Αυτό το πράγμα είναι αναχρονιστικό, αντιδραστικό και δημιουργεί και αρκετά ερωτηματικά».

Σύμφωνα με την Αλέκα Παπαρήγα, «δεν θέλουμε να κοροϊδέψουμε τον κόσμο, εμείς θέλουμε να συζητήσουμε ανοιχτά και ελεύθερα, χωρίς προκαταλήψεις και με αυτούς που λένε «έξω τα κόμματα», τους απλούς ανθρώπους, και εμείς που αντιπροσωπεύουμε ένα συγκεκριμένο κόμμα και δεν είμαστε γενικά οι 300».

Θ. ΤΣ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s