Η φλόγα της Ελπίδας στην Λαμία και την Στυλίδα.

Και από την Φθιώτιδα θα περάσει αυτή την Κυριακή 12 Ιουνίου η « φλόγα της ελπίδας» των παγκόσμιων θερινών αγώνων special olympics ΑΘΗΝΑ 2011 . Στις 12.45 η υποδοχή της φλόγας θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας της Λαμίας όπου θα φτάσει από την Ε.Ο και το μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες μέσω των οδών Παπαποστόλου, Όθωνος και πλατεία Λαού.

Η φλόγα θα αναχωρήσει από την Λαμία στην 1.30 το μεσημέρι για να ακολουθήσουν τρεις παρόμοιες τελετές υποδοχής στον δήμο Στυλίδας τόπο καταγωγής του χρυσού παραολυμπιονίκη του Πεκίνου Πασχάλη Σταθελάκου. Η πρώτη θα γίνει στις 4.30 στην Πελασγία και θα ακολουθήσουν τελετές υποδοχής στην Παραλία Ραχών και στην Στυλίδα.
Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics αποτελούν το κορυφαίο γεγονός στην πολύχρονη πορεία ενός παγκόσμιου κινήματος που ιδρύθηκε το 1968 από μια σπουδαία γυναίκα, την Eunice Kennedy Shriver, η οποία αφιέρωσε τη ζωή της στην υλοποίηση ενός οράματος παγκόσμιας εμβέλειας.
Τη δημιουργία μιας κοινωνίας που δεν θα ορίζεται από αυτούς που αποκλείονται,αλλά από αυτούς που εντάσσονται.
Ειδικότερα όμως, οι ΧΙΙΙ Παγκόσμιοι Αγώνες SpecialOlympics 2011 που θα διεξαχθούν στην Αθήνα φέρουν ξεχωριστούς συμβολισμούς. Θα λάβουν χώρα, χωρίς την παρουσία της ιδρύτριάς τους, δύο μόλις χρόνια μετά το θάνατό της, στην πατρίδα του «ευ αγωνίζεσθαι».

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της το 1990, ενέκρινε τη διάθεση του Ολυμπιακού κατόπτρου στα Special Olympics Ελλάς για την Αφή της «Φλόγας της Ελπίδας». Η Αφή της «Φλόγας της Ελπίδας» πραγματοποιείται στον Ιερό Λόφο της Πνύκας για τους Παγκόσμιους Θερινούς Αγώνες ενώ στο Περιστύλιο του Ζαππείου για τους Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες κατά τα πρότυπα Αφής των Ολυμπιακών Αγώνων. Η «Φλόγα της Ελπίδας» αφού ταξιδεύσει στις πέντε Ηπείρους μεταφέροντας το μήνυμα των Αγώνων επιστρέφει στην Αθήνα, για να ανάψει στις 25 Ιουνίου 2011 τον βωμό στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο και να σημάνει την επίσημη Έναρξη των Αγώνων.

LamiaFM1.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s