Δελφοί: Σε αργία ο τοπικός πρόεδρος!

Μετά από υπογραφή της ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας Π. Γερακούδη.
Σε προσωρινή αργία ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δελφών, Νίκος Κοντογιάννης.
-Κατηγορείται για συνεργεία σε χαρακτηρισμό δασικής έκτασης στη θέση ««Παλιοκαλύβι – Τουμπανάρια» ως μη δασικής.
-Αρνείται όλες τις κατηγορίες ο κος Κοντογιάννης και δηλώνει ότι : «το μόνο που «τόλμησα» ήταν να ζητήσω το χαρακτηρισμό ενός χωραφιού που κληρονόμησα από τη γιαγιά μου»
Η απόφαση της αργίας θα ισχύσει από τη στιγμή που θα αναρτηθεί στο «Διαύγεια» της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κάτι που όπως μας ενημέρωσαν πηγές πολιτικά προσκείμενες στην κα Γερακούδη δεν αποκλείεται να γίνει ακόμη και σήμερα.
Η απόφαση δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία αφού ο πρόεδρος της Τοπικής Ενότητας συγκαταλέγεται στους συνολικά 28 κατηγορουμένους που σύμφωνα με το κατηγορητήριο επέφεραν με τις πράξεις τους σημαντικές ζημιές στο δημόσιο. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την τότε απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας που εξεδόθη στις 9 Μαρτίου του 2010 στο εδώλιο του κατηγορουμένου , μεταξύ των 28, ήταν και ο τέως αντινομάρχης κος Κατσαρέλης, ο τέως δήμαρχος Δελφών κος Καλτσής και ο δασολόγος κος Τσέλος.
Η κατηγορία , σύμφωνα με το κατηγορητήριο λέει ότι ο κος Κατσαρέλης : « την 12-12-2001 εξέδωσε την υπ΄αριθμό 4497/12-12-01 πράξη χαρακτηρισμού στην οποία ψευδώς βεβαίωσε ότι η εδαφική έκταση 5.649 τ.μ. στη θέση «Παλιοκαλύβι – Τουμπανάρια» του ΔΔ Δελφών ιδιοκτησίας Νικολάου Κοντογιάννη αποτελεί γεωργικώς καλλιεργούμενη έκταση , ενώ το αληθές είναι ότι πρόκειται για δασική έκταση με αποτέλεσμα ο ανωτέρω να οικειοποιηθεί το δικαίωμα του Δημοσίου στην αποχαρακτηρισμένη πλέον έκταση και στη συνέχεια να την πωλήσει στην εταιρία « PARNASSOS PALATIAN VILLAGE EΠΕ» αντί του ποσού των 185.000 ευρώ που αντιστοιχεί στο όφελος του από την ως άνω ψευδή βεβαίωση»

Αναδημοσίευση απο Iteanews

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s