Συλλήψεις για «στημένα» στο ποδόσφαιρο


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 10:29

Στον «αέρα» το πρωτάθλημα, σύμφωνα με δήλωση του υφυπουργού πολιτισμού, Γιώργου Νικητιάδη στον Α984 για τα στημένα παιχνίδια.

Στον εισαγγελέα οδηγούνται το πρωί της Πέμπτης οι δέκα συλληφθέντες Αχιλλέας Μπέος (πρόεδρος ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου), Νίκος Ζαμάνης (σωματοφύλακας του Αχ.Μπέου), Σταύρος Ψωμιάδης (πρόεδρος ΠΑΕ Καβάλα), Γιώργος Τσακογιάννης (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Ηλιούπολη), Δημήτρης Ζαβαντίας (πρώην ποδοσφαιριστής), Νίκος Παντέλης (προπονητής), Αθανάσιος Ντότσης (μάνατζερ Αγροτικού Αστέρα), Νίκος Χάλκος (πρόεδρος ΠΑΕ Ηλιούπολη), Ανδρέας Δημόπουλος και Βασίλης Καρακούλιας. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στη δικογραφία αναφέρεται πρόεδρος και άλλης μεγάλης ομάδας, ο οποίος συνομιλεί με διαιτητές αλλά και για διαιτητές που σφυρίζουν τα «στημένα» παιγνίδια.

Υπάρχει επίσης και το όνομα πολύ γνωστού εν ενεργεία Έλληνα ποδοσφαιριστή, ο οποίος αγωνίζεται στην ίδια ομάδα με αυτή του συγκεκριμένου προέδρου, ενώ στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και πολύ γνωστός εν ενεργεία μπασκετμπολίστας, μεγάλης ομάδας του Πρωταθλήματος.

«Έγινε η αρχή. Δεν πρέπει να σταματήσουμε. Ήρθαν άνθρωποι στον χώρο του ποδοσφαίρου για να καλύψουν παράνομες επιχειρηματικές δραστηριότητες», δήλωσε, μιλώντας στον Α984, ο Νίκος Σαλευρής, πρόεδρος της ομάδας της Καλλιθέας.

Μάλιστα στην υπόθεση ενέχονται άλλα 70 άτομα, τα οποία ωστόσο δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης προϋποθέσεων αυτόφωρης διαδικασίας.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες, που ξεκινούν από στοιχηματική απάτη και ξέπλυμα χρήματος και φτάνουν ως τη σύσταση εγκληματικής ομάδας.

Νωρίτερα είχαν μεταδοθεί τα εξής: Σε δέκα συλλήψεις παραγόντων του ποδοσφαίρου, μεταξύ των οποίων και πολύ γνωστά ονόματα, έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής η Ασφάλεια Αττικής και ειδικότερα η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος.

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιείται τις τελευταίες ώρες στην Αττική και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, ύστερα από εισαγγελική έρευνα και παραγγελία για τα στημένα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. Μιλώντας στον Α.9,84 ο υφ. Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Νικητιάδης παραδέχτηκε ότι το πρωτάθλημα βρίσκεται στον αέρα μετά τις ραγδαίες εξελίξεις.

Μάλιστα στην υπόθεση ενέχονται άλλα 70 άτομα, τα οποία ωστόσο δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης προϋποθέσεων αυτόφωρης διαδικασίας. Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες, που ξεκινούν από στοιχηματική απάτη και ξέπλυμα χρήματος και φτάνουν ως τη σύσταση εγκληματικής ομάδας.

Όπως έγινε γνωστό, έχουν γίνει πολλές προσαγωγές ανθρώπων, που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο, μεταξύ των οποίων και ποδοσφαιριστές, οι οποίοι εξετάζονται.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι συλληφθέντες είναι οι: Αχιλλέας Μπέος (πρόεδρος ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου), Σταύρος Ψωμιάδης (πρόεδρος ΠΑΕ Καβάλα), Γιώργος Τσακογιάννης (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Ηλιούπολη), Δημήτρης Ζαβαντίας (πρώην ποδοσφαιριστής), Νίκος Παντέλης (προπονητής), Αθανάσιος Ντότσης (μάνατζερ Αγροτικού Αστέρα), Νίκος Χάλκος (πρόεδρος ΠΑΕ Ηλιούπολη), Ανδρέας Δημόπουλος, Βασίλης Καρακούλιας. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, συνελήφθη ακόμη ένας παράγοντας του ποδοσφαίρου. Πρόκειται για τον Νίκο Ζαμάνη, σωματοφύλακα του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου Αχ.Μπέου, ο οποίος συνελήφθη ως μέλος της οργάνωσης που κατηγορείται για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων και άλλα αδικήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 93.000 σελίδες της δικογραφίας για τα στημένα παιχνίδια συμπεριλαμβάνονται πασίγνωστος Έλληνας παίκτης μεγάλης ΠΑΕ -αλλά και «φίρμα» μεγάλης ομάδας από το χώρο του… μπάσκετ!

Η έρευνα γίνεται από κοινού από τις εισαγγελικές αρχές και το ΣΔΟΕ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Πέμπτη στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Τέλος, σε δελτίο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας γίνεται λόγος για εμπλοκή άλλων εβδομήντα ατόμων τα οποία δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης προϋποθέσεων αυτόφωρης διαδικασίας. Παράλληλα, τονίζεται πως η έρευνα συνεχίζεται…

Το δελτίου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ:

«Συνελήφθησαν δέκα (10) μέλη εγκληματικής οργάνωσης για εκβιάσεις και απάτες, τη δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων ποδοσφαίρου και τη διενέργεια παράνομου στοιχήματος με σκοπό τον μεγάλης έκτασης παράνομο πλουτισμό. Στην υπόθεση εμπλέκονται άλλα εβδομήντα άτομα.

Συνελήφθησαν, σήμερα (22.06.2011), ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, δέκα (10) μέλη εγκληματικής οργάνωσης με διεθνικό χαρακτήρα, όλοι τους ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για εκβιάσεις και απάτες, για δωροδοκία και δωροληψία με σκοπό την αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων, για τη διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος μέσω του διαδικτύου με εταιρείες του εξωτερικού, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις.

Η σύλληψή τους έγινε στο πλαίσιο παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών που αφορούσε τη συνέχιση έρευνας που ήδη διενεργούσε για υποθέσεις «στημένων» αγώνων ποδοσφαίρου και παράνομου στοιχήματος.

Στη ίδια υπόθεση εμπλέκονται ακόμα εβδομήντα (70) περίπου άτομα, για συναφή αδικήματα, τα οποία δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης προϋποθέσεων αυτόφωρης διαδικασίας.

Όπως προέκυψε από τη συνέχιση της αστυνομικής έρευνας, στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας, η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνται τουλάχιστον από το 2008, με τη συστηματική οργάνωση, δράση και λειτουργία, με σκοπό την επίτευξη μεγάλης έκτασης παράνομου πλουτισμού.

Στις έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, σε σπίτια και χώρους εργασίας των συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν :

Δύο (2) πιστόλια, εκ των οποίων το ένα με σιγαστήρα
Πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων
Μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων
Μεγάλος αριθμός κουπονιών «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» με διάφορα ποσά
Αποδεικτικά ανάληψης κερδισμένων ποσών
Τα χρηματικά ποσά των 18.100 δολαρίων και των 3.250 ευρώ

Η έρευνα συνεχίζεται».

Πηγή: http://www.athina984.gr

Πηγή:www.capital.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s