Σήμανση οδών

Η προηγούμενη δημοτική αρχή πήρε μια απόφαση και προχώρησε στη σήμανση των δρόμων της πόλης.
Πολύ σωστή ενέργεια για κάτι που πάρα πολλά χρόνια έλειπε από τους δρόμους μας.
Θέλω όμως ως δημότης αυτής της πόλης να θέσω κάποια ερωτήματα σχετικά με την υπόψη σήμανση.

1. Πόσο στοίχησαν οι υπόψη πινακίδες?
2. Πως επελέγη το είδος της πινακίδας? (υλικό, χρώμα)
3. Υπήρξε επίβλεψη κατά την τοποθέτηση, και με πια κριτήρια τοποθετήθηκαν στις θέσεις που υπάρχουν σήμερα?

Βέβαια όλα τα παραπάνω ερωτήματα δεν γίνονται εκ του πονηρού, γι’ αυτό μην βιαστείτε να με κατακεραυνώσετε με χαρακτηρισμούς “είναι με τον Γκλέτσο” “σκοταδιστής”, “μηδενιστής” και ότι άλλο σας κατέβει. Για μένα σκοτεινά είναι τα μυαλά όσων βιάζονται να αποδώσουν χαρακτηρισμούς χωρίς να σέβονται τη γνώμη και το δικαίωμα του άλλου να εκφράζεται ελεύθερα.

Δεν στέκομαι στην επιλογή του κατασκευαστή και στο κόστος και τόσο, αλλά επειδή ακούγονται τρελά ποσά θα ήθελα μια απάντηση. Εγώ στέκομαι περισσότερο στα άλλα δύο ερωτήματα γιατί παρακολουθώ αυτό που γίνεται από την ημέρα που τοποθετήθηκαν οι πινακίδες. Παρακολουθώ την καταστροφή τους-χωρίς να παραβλέπω την εφευρετικότητα των νέων μας- σκεπτόμενος το αποπροσανατολισμό που επιφέρουν στους επισκέπτες της πόλης.

Πρώτο λάθος (κατασκευαστικό) τα αυτοκόλλητα γράμματα που εύκολα τα ξύνουν κάποιοι και αλλάζουν τελείως την ονομασία συγκεκριμένης οδού. Π.χ. από οδός Διάκου σε οδό ..άκου, από οδός 25ης Μαρτίου σε ..Μαρτίου, από Αριστοτέλους σε …τέλους κ.λ.π. Νομίζω ότι αυτό θα είχε αποφευχθεί αν δεν ήταν τα γράμματα αυτοκόλλητα αλλά βαμμένα .

Δεύτερο λάθος η θέση που τοποθετήθηκαν οι πινακίδες. Παρακολουθούσα το συνεργείο τοποθέτησης, το οποίο ήταν αγενέστατο, να τοποθετεί πινακίδες όπου ήταν βολικό γι ‘αυτούς, σε πολύ χαμηλό ύψος, πάνω σε φράχτες ή μάντρες με ένα τρόπο σαν να έλεγαν “άντε να τελειώνουμε να φύγουμε .”

Όσο για τον χαρακτηρισμό αγενέστατοι αντιμετώπιζαν τους κατόχους των σπιτιών λες και δούλευαν σε έρημη πόλη. Τους παραπονέθηκα για την ώρα που τοποθετούσαν πάνω στο σπίτι μου (4 το μεσημέρι) στο οποίο κοιμόντουσαν παιδιά και ηλικιωμένοι και με αγνόησαν τελείως. Δεν τους έκανα καμία παρατήρηση για την τοποθέτηση των πινακίδων γιατί χάρηκα που επιτέλους έπαιρνε ταυτότητα το σπίτι μου.

Πας σε άλλες πόλεις και οι πινακίδες (βλέπε φώτο)είναι κόσμημα. Βαμμένη και καλογραμμένη η ονοματολογία των οδών ,σε μερικές πόλεις υπάρχει και σύντομη εξήγηση της δράσης του τιμώμενου σ’ αυτήν, στο σωστό ύψος και μάλιστα τοποθετημένες σε κολώνες-γωνία όπου δεν υπάρχει οικοδομή ν’ αναρτηθούν.
Γιατί αυτή η προχειρότητα στο Δήμο μας? Και γιατί κατ’ ανάγκη για κάποιους το μπλε και το άσπρο παραπέμπουν σε εθνικοφροσύνη? Δείτε πόσο όμορφες είναι οι πινακίδες μ’ αυτά τα χρώματα στην αγορά.

Επειδή αγαπώ την πόλη μου θά θελα κάποια μικροπράγματα να γίνονται πιο όμορφα και πιο μελετημένα.

Πιστεύω ότι αξίζουμε κάτι καλύτερο….

Υ.Γ. Δεν θέλω η επιστολή μου να τύχει σχολίων από τους “μεν” και τους “δε” γιατί δεν ανήκω σ’ αυτούς παρά μόνον στη πόλη μου….

Νότης Στυλιδιώτης

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s