Τα 90 του χρόνια γιορτάζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας

Ενενήντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, το οποίο ιδρύθηκε από δώδεκα διανοούμενους και είναι το μόνο κόμμα στη χώρα, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως. Η επέτειος που γιορτάζεται την 1η Ιουλίου αν και η ιδρυτική συνεδρίαση διεξήχθη στα τέλη Ιουλίου του 1921 στη Σανγκάη. Το κόμμα ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε τα 80 εκατομμύρια μέλη, εκ των οποίων τουλάχιστον το ένα τέταρτο είναι ηλικίας άνω των 60 ετών.


Ο πρόεδρος της Κίνας Χου Τζιντάο προειδοποίησε σήμερα ότι το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα αντιμετωπίζει «δυσκολίες ανάπτυξης» και τα μέλη του πρέπει να φανούν πιο πειθαρχημένα από ποτέ.
Ο πρόεδρος Χου προειδοποίησε επίσης κατά της διαφθοράς, η οποία μπορεί να «μειώσει την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη του λαού».
«Το κόμμα στο σύνολό του αντιμετωπίζει δυσκολίες ανάπτυξης», δήλωσε ο πρόεδρος ενώπιον εκπροσώπων του κόμματος και χιλιάδων μελών που συνεδρίασαν στο Πεκίνο στο Μέγαρο του Λαού για τον επετειακό εορτασμό της ίδρυσης του ΚΚΚ.
Ο Χου δήλωσε επίσης ότι η «ακαταλληλότητα» ορισμένων μελών που διαχωρίστηκαν από το λαό είχε δημιουργήσει προβλήματα. «Είναι πιο επιτακτικό από ποτέ το κόμμα να επιβάλλει την πειθαρχία στα μέλη του», τόνισε.
«Η ανάπτυξη του κόμματος τα 90 τελευταία χρόνια μάς έμαθε ότι αυστηρές κυρώσεις και μια αληθινή πρόληψη της διαφθοράς είναι τα στοιχεία-κλειδιά για να κερδίσουμε ή να χάσουμε την υποστήριξη του λαού και για τη ζωή ή το θάνατο του κόμματος», υπογράμμισε ο Χου.
«Ο πόλεμος κατά της διαφθοράς παραμένει σημαντικό θέμα και η αποστολή εξακολουθεί να είναι δύσκολη», πρόσθεσε ο πρόεδρος Χου για τον οποίο «η διαφθορά θα μειώσει την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη του λαού στο κόμμα».

TVXS.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s