Η Αλέκα Παπαρήγα στα Καμ. Βούρλα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παρευρεθεί στις εκδηλώσεις του 20ου αντιιμπεριαλιστικού διημέρου της ΚΝΕ, που φέτος πραγματοποιείται στη Ρούμελη, με σύνθημα: «Η ιστορία του ΚΚΕ διδάσκει: Αγώνας για ανατροπή!».

Η Αλέκα Παπαρήγα θα επισκεφθεί τον χώρο της κατασκήνωσης (κάμπινγκ του ΕΟΤ στα Καμένα Βούρλα) το Σάββατο 9 Ιουλίου και ώρα 11:00 το πρωί.


Το φετινό αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ πραγματοποιείται στην περιοχή της Ρούμελης με σύνθημα: “Η ιστορία του ΚΚΕ διδάσκει: Αγώνας για ανατροπή!”.

Η συγκεκριμένη περιοχή όπως τονίζει το ΚΚΕ, έχει συνδεθεί με κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης στην Ελλάδα και της δράσης του ΚΚΕ, ιδιαίτερα τα χρόνια 1940 – 1949. Οι βουνοπλαγιές και οι κορφές της Ρούμελης είναι κομμάτι της ιστορίας του ΚΚΕ, είναι κομμάτι της ιστορίας του λαού μας. Είναι τα λημέρια του ΕΛΑΣ και της Ελεύθερης Ελλάδας στα χρόνια της ναζιστικής κατοχής. Είναι τα βουνά των μαχητών του ΔΣΕ που με το αίμα τους τα πότισαν στα χρόνια της ένοπλης σύγκρουσης (1946-49) με το αστικό κράτος και τον ιμπεριαλισμό, την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στη χώρα μας.

Στη Ρούμελη έδρασαν οι ηρωικές Ι και ΙΙ Μεραρχίες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ). Η δράση τους συνδέθηκε με σημαντικές στιγμές της δράσης του ΔΣΕ, όπως η κατάληψη του Καρπενησίου και της Καρδίτσας, ανέδειξε κορυφαίες προσωπικότητες του λαϊκού αγώνα, όπως ο καπετάν Γιώτης (Χαρίλαος Φλωράκης) και ο καπετάν Διαμαντής (Γιάννης Αλεξάνδρου).

http://www.lamiafm1.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s