Αύξηση αυτοκτονιών λόγω της οικονομικής κρίσης

Η οικονομική κρίση αποτελεί σήμερα την κύρια αιτία αύξησης των αυτοκτονιών σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.
Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη,
τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σε αμερικανικά ΜΜΕ, το οικονομικό αδιέξοδο και κυρίως η ανεργία έχουν οδηγήσει πολλούς ανθρώπους στην απόφαση να θέσουν τέλος στη ζωή τους.

Όπως σημειώνεται, σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία που έχουν πληγεί περισσότερο παρουσιάζεται αύξηση της αυτοχειρίας λόγω της απόγνωσης. Σύμφωνα με δηλώσεις ακαδημαϊκών, οι αυτοκτονίες είναι «μόνο η κορυφή του παγόβουνου» μπροστά σε μια γενικευμένη κατάθλιψη, καθώς είναι φανερά τα σημάδια της κρίσης στην πνευματική υγεία.
Μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι στη χώρα μας η ανεργία έχει διπλασιαστεί και κατά συνέπεια αυξήθηκε κατακόρυφα και ο αριθμός των αυτόχειρων. Το 2010 υπήρξαν γύρω στις 7 αυτοκτονίες ανά 100.000 κατοίκους.

Ο δρ Ντέιβιντ Στάκλερ, κοινωνιολόγος του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ, ο οποίος έλαβε μέρος στη σχετική έρευνα, δήλωσε ότι «οι αυτοκτονίες μειώνονταν πριν από την οικονομική κρίση και ξαφνικά άρχισαν να αυξάνονται ταυτοχρόνως σε όλες σχεδόν τις χώρες που δοκιμάζονται από την κρίση», προσθέτοντας επίσης ότι «επιπλέον, οι συνέπειες του άγχους στην υγεία, όπως καρδιοπάθειες και καρκίνος, θα γίνουν εμφανείς ύστερα από αρκετά χρόνια».

http://www.real.gr

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s