Αγία Μαρίνα Στυλίδας, εικόνα εγκατάλειψης!

 

Πληθαίνουν τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες πολιτών που επισκέπτονται την παραλία της Αγίας Μαρίνας για λίγη δροσιά. Όπως αναφέρουν στην εκπομπή «Τα παράπονα σας στο Δήμαρχο» (ΛΑΜΙΑ FM-1 96,2 11.00-12.00) η πάλαι ποτέ ακμάζουσα παραλία παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης με σχεδόν κατεστραμμένα αποδυτήρια,βρύσες που δεν….τρέχουν νεράκι,σκουπίδια και πολλά φύκια στην ακτή.
Η Αγία Μαρίνα στις αρχές της δεκαετίας του 1960 γνώρισε μεγάλες δόξες.

Είναι η κοντινότερη παραλία προς τη Λαμία,είχε την καλύτερη συγκοινωνιακή πρόσβαση κυρίως με το τρένο που ξεκινούσε από το Λιανοκλάδι και ήταν προσιτή ιδιαίτερα στα λαϊκά στρώματα που δεν είχαν την δυνατότητα να πάνε στις Ράχες ή απέναντι στα Καμένα Βούρλα.
Στις αρχές του 1974 εμφανίστηκαν ανοιχτά δεκάδες παροπλισμένα σαπιοκάραβα και άλλαξαν την εικόνα της περιοχής.
Τα νερά πολλές φορές είχαν κριθεί ακατάλληλα αφού στον Μαλιακό, από την πλευρά της Αγίας Μαρίνας, έπεφταν ανεξέλεγκτα τα βιομηχανικά απόβλητα διαφόρων βιομηχανιών που εγκαταστάθηκαν εκεί κοντά και ο κόσμος εγκατέλειψε την Αγία Μαρίνα.
Αρκετά χρόνια αργότερα ένας-δυο κοινοτάρχες-ήταν κοινότητα τότε η Αγία Μαρίνα-έκαναν πέντε έργα ανάπλασης της παραλίας,η εικόνα βελτιώθηκε ,τα σαπιοκάραβα απομακρύνθηκαν και ο κόσμος δειλά-δειλά επανήλθε στην Αγία Μαρίνα.
Τα χρόνια πέρασαν όπως και τα έργα πχ του πρώην κοινοτάρχη κ.Φιοράκη και ελάχιστο ενδιαφέρον επέδειξαν οι μετέπειτα αυτοδιοικητικές αρχές.
Οι δημότες στις τελευταίες εκλογές εμπιστεύθηκαν ως δήμαρχο τους τον Απόστολο Γκλέτσο και περιμένουν την έμπρακτη εκδήλωση του προσωπικού του ενδιαφέροντος αφού και ο ίδιος κατοικεί στην Αγία Μαρίνα.
Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Χρονόνοπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 παραδέχτηκε ότι υπάρχει μια δυσκολία πχ στον τομέα της καθαριότητας αλλά αυτό θα διορθωθεί σε 15 περίπου ημέρες όταν προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ εργαζόμενοι στο Δήμο.
http://www.4shared.com/embed/694646867/8c609f3e

 http://www.lamiafm1.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s