Οι «αποκλεισμοί» των ξενοδοχείων …και της αλήθειας


Γράφει ο Γιώργος Σαρρής

Οργή, αγανάκτηση, θλίψη, έκπληξη, ντροπή, βάρβαρο πισώπλατα κτύπημα στον τουρισμό από τα κομάντο του ΠΑΜΕ… και άλλα γελοία ακούστηκαν χτες για την κινητοποίηση των εργαζομένων στον τουρισμό. Μέχρι και για… εσχάτη προδοσία είπε ο γνωστός …δε λέω το όνομά του, δεν του κάνω διαφήμιση.
Τα περίεργα είναι όμως δύο.
Πρώτο πως συντονίστηκαν όλα ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ γύρω από ένα κυριολεκτικά «μη θέμα» αφού ουσιαστικά κανείς δεν ενοχλήθηκε.
Δεύτερο και σπουδαιότερο, πως είπαν όλοι «συμπτωματικά» το ίδιο ψέμα χρησιμοποιώντας την ίδια λέξη, «αποκλεισμός των εισόδων».

Βάζοντας στο γλυκό και τα περί κομάντο του Γκίνη, θα φανταζόταν κανείς πεσμένους ένοπλους στην άσφαλτο σε θέση μάχης με στολές παραλλαγής, να μην αφήνουν να περάσει ψυχή ζώσα!
Ποια ήταν η πραγματικότητα όμως;
Κανείς δεν απαγόρευε σε κανέναν ένοικο των ξενοδοχείων να μπει η να βγει όσες φορές του γούσταρε. Σε κάποιο δελτίο το διευκρίνισε και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων εκεί, ενώ σήμερα το βρήκα και ……
σε κάποια από τις αστικές εφημερίδες που μιλούσαν για αποκλεισμό.»…χωρίς, ωστόσο, να εμποδίζουν την είσοδο και την έξοδο των πελατών» έγραφε η εφημερίδα αφού πρώτα είχε καταγγείλει τις ακρότητες και τα «μπλόκα ντροπής»(!).
Απλά περιφρουρούσαν την Απεργία τους -όχι σκληρά λέω εγώ αφού είδα να μπαινοβγαίνει χωρίς πρόβλημα με βαλίτσες ο υπάλληλος στην πόρτα του Μ.Βρεττανία. Αυτό ήταν όλο. Να μην ξεχνάμε το τι τρομοκρατία ασκείται στον ιδ.τομέα στις απεργίες, και το πόσο αναγκαία είναι η περιφρούρηση προκειμένου να βρουν το κουράγιο οι εργαζόμενοι να απεργήσουν.

Αυτό που μου έκανε επίσης εντύπωση ήταν η στάση του προέδρου των εργαζομένων στον κλάδο Π.Προύντζου, που από την Πλ.Κλαυθμώνος ορμώμενος πλην αραχτός, αντί να επικροτήσει την περιφρούρηση της απεργίας από το ΠΑΜΕ (αφού απεργία χωρίς περιφρούρηση δεν υπάρχει) διαχώρισε τη θέση του λέγοντας πως δεν έχει σχέση με τέτοια πράγματα…
Έψαξα σήμερα θυμωμένος να βρω ποιος ηταν ο πρόεδρος. Ήταν μέλος της ΠΑΣΚΕ και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ. Ω, τι έκπληξη….

Αυτά για να ξέρουμε τι θα βλέπουμε μόνιμα πλέον στις ειδήσεις όποτε εργαζόμενοι θα αποφασίζουν να παλέψουν για τη ζωή τους. Ας μην καταπίνουμε άκριτα λοιπόν, κι εν πάση περιπτώσει όποτε κάποιος κάνει κάτι θετικό και δύσκολο ας το χειροκροτάμε κι ας μην ψάχνουμε από που προέρχεται η κίνηση για να την κρίνουμε.

http://kafeneio-gr.blogspot.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s