Θυελλώδης συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ


Θυελλώδης συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Ο Γ. Παπανδρέου με την απογευματινή του ομιλία στην Κ.Ο. διέψευσε τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει νωρίτερα, ακόμη και στους υπουργούς του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ότι θα προσδιορίσει με συγκεκριμένο και σαφή τρόπο, το περιεχόμενο και το χρονοδιάγραμμα των κινήσεων για συνεννόηση με τον Αντώνη Σαμαρά.Ο Γ. Παπανδρέου με την απογευματινή του ομιλία στην Κ.Ο. διέψευσε τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει νωρίτερα, ακόμη και στους υπουργούς του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ότι θα προσδιορίσει με συγκεκριμένο και σαφή τρόπο, το περιεχόμενο και το χρονοδιάγραμμα των κινήσεων για συνεννόηση με τον Αντώνη Σαμαρά. Η αίσθηση «υπαναχώρησης» από πλευράς του πρωθυπουργού προκάλεσε τη δημόσια αντίδραση της Αννας Διαμαντοπούλου, η οποία μετά το τέλος της ομιλίας του και αφού δεν υπήρξε καμιά αναφορά εκ μέρους του σ’ αυτό, ζήτησε το λόγο.Αποκαλύπτοντας σε δημόσια θέα όσα συζητήθηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες του Υπουργικού είπε: «Περίμενα πως με βάση τα όσα είχαν συμφωνηθεί νωρίτερα στο Υπουργικό Συμβούλιο θα ξεκινούσε άμεσα η συζήτηση για το πλαίσιο βάσει του οποίου θα γίνουν οι επαφές με τη Ν.Δ. για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας». Ηταν η ίδια που το πρωί αναμένοντας με βεβαιότητα τις πρωτοβουλίες του κ. Παπανδρέου είχε σπεύσει να πει ότι η κυβέρνηση αυτή θα μείνει στην ιστορία για τις προσπάθειές της συγκρίνοντάς την με εκείνες των Τρικούπη και Βενιζέλου. Ενώ είχε σπεύσει να επισημάνει ότι ο κ. Παπανδρέου πρέπει να μείνει εκτός κριτικής.

Αποδοκιμασία 

Ευθεία αποδοκιμασία για τις επιλογές του κ. Παπανδρέου εξέφρασε και η Βάσω Παπανδρέου που ζήτησε επίμονα να λάβει το λόγο. «Ντρέπομαι για την παράταξη και τη χώρα, η κυβέρνηση δείχνει να είναι εκτός τόπου και χρόνου και να έχει πλήρη άγνοια της κατάστασης που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία» είπε η κ. Παπανδρέου, που εκτίμησε ότι οι επιλογές του Γ. Παπανδρέου «βάζουν σε περιπέτεια τη χώρα και την παράταξη».

Η ίδια όπως είπε, ανέμενε «την παραίτηση του Υπουργικού Συμβουλίου, ώστε από αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να διερευνήσει τις δυνατότητες σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή». Η τοποθέτησή της προκάλεσε χειροκροτήματα και μια και ηχηρή αποδοκιμασία από τον Στ. Κουτμερίδη, που της είπε, «εμείς ντρεπόμαστε για σένα». Το κλίμα πυροδοτήθηκε άσχημα όταν ο Απ. Κακλαμάνης και ενώ αρκετοί βουλευτές ήθελαν να λάβουν το λόγο, ζήτησε η διαδικασία να σταματήσει εκεί ο πρωθυπουργός να κατέβει, να μιλήσει στην ολομέλεια και ο καθένας να πράξει, όπως ορίζει η συνείδησή του και όχι το «παρασκήνιο» και όσοι επιθυμούν, όπως είπε, να σπάσει το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. σε τρία κομμάτια για να μπορούν να ανεβάζουν κυβερνήσεις.

Κάποιοι άρχισαν να αποχωρούν, ενώ ο Δ. Λιντζέρης έπαιρνε το λόγο και προειδοποίησε σε πρώτο ενικό τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ότι η ψήφος εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του «περνάει μέσα από μια κυβέρνηση εθνικής ευθύνης, η οποία θα πρέπει εντός ολίγων ημερών να διασφαλίσει τη συμφωνία και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές». Με την άποψη αυτή συντάσσεται η πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που αντιτίθενται στους χειρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου και θα είναι και το μήνυμα που θα σταλεί ευθέως σήμερα στον Γ. Παπανδρέου.
«Αν πάμε σε ψήφο εμπιστοσύνης, χωρίς να έχει επιτευχθεί η συμφωνία, θα φανεί σαν να έχουμε υποκλέψει την ψήφο» είχε προειδοποιήσει και ο Αν. Λοβέρδος.
Η αγωνία των περισσοτέρων κυβερνητικών βουλευτών να δοθεί τώρα και λυτρωτική λύση και για κείνους και για τη χώρα, αλλά και να μην συρθεί το ΠΑΣΟΚ στα «τάρταρα», μαζί με τον Γ. Παπανδρέου.

Συναίνεση 

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να μην δημιουργούνται προσδοκίες στους πολίτες» συνιστούσε Γ. Ραγκούσης, όταν οι ελπίδες για συγκυβέρνηση είχαν φουντώσει, ενώ διατύπωνε τη θέση ότι η διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης πρέπει να ολοκληρωθεί θετικά για να μην υπάρξει κυβερνητικό κενό, που θα πυροδοτούσε ούτως ή άλλως πολλαπλούς κινδύνους. Αργά το βράδυ κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος αν και δεν ήταν και πολύ σίγουρος για το αποτέλεσμα της αποψινής ψηφοφορίας, προέβλεπε πως η «αναδίπλωση Σαμαρά» είναι πρόσκαιρη και πως μετά την ψήφο εμπιστοσύνης θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να μπει στη συζήτηση για τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ευθύνης.


πηγή

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2011/11/blog-post_04.html#ixzz1cihlCZ5N

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s