Κρυφτούλι Γιώργου και δελφίνων


Επί ώρες τα στελέχη στο προχθεσινό Πολιτικό Συμβούλιο αναζητούσαν την πυξίδα που θα οδηγήσει το Κίνημα στη σωστή πορεία. Κλειστά χαρτιά κράτησε ο Γ. Παπανδρέου, που δεσμεύθηκε ότι σύντομα θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του.

Κρυφτούλι Γιώργου και δελφίνων

Σε ένα απίστευτο εσωτερικό «γκάλοπ» προς αναζήτηση της σωστής «ρότας» που θέλουν να ακολουθήσουν εντός του ΠΑΣΟΚ, έχουν εγκλωβιστεί τα κορυφαία στελέχη αλλά και η ηγεσία του κόμματος.
Τέσσερις ώρες μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, τα φώτα στον 5ο όροφο της Ιπποκράτους παρέμεναν ανοιχτά. Η συνεδρίαση (από τις 4 το απόγευμα) μόλις είχε ολοκληρωθεί – ο Γ. Παπανδρέου ανέβηκε για λίγο στο γραφείο του προέδρου στον 6ο και αποχώρησε τάχιστα, όπως και το σύνολο των υπουργών και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Επί ώρες, στην αρχή αμήχανα αλλά στη συνέχεια πιο «στοχευμένα», προσπαθούσαν να βρουν στην πραγματικότητα τον «ρόλο τους» για την «επόμενη μέρα», ενώ δεν απέφυγαν (αρκετοί από αυτούς) να προτείνουν ανοιχτά, ενώπιον του Γ. Παπανδρέου, την αλλαγή ηγεσίας. Και μάλιστα σε χρόνο dt.
Η… απόλυτη πτώση του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο εγκλωβισμός στην πολιτική εφαρμογής σκληρών μέτρων του μνημονίου και ο διαρκής κίνδυνος για τα… χειρότερα που διαισθάνονται οι πολίτες, έχουν καταστήσει το ΠΑΣΟΚ αδύναμο στο να απορροφήσει με μία κίνηση τους κραδασμούς και την «απόρριψη». Αυτό επιχείρησαν άλλωστε να επισημάνουν με τις χθεσινές τοποθετήσεις τους κάποια στελέχη και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να υπογραμμίσουν την ανάγκη κορυφαίων αλλαγών στο κόμμα.

Ο Ανδ. Λοβέρδος τάχθηκε υπέρ του να προηγηθεί πολιτικός διάλογος και μετά να προχωρήσει η διαδικασία για νέα ηγεσία πριν από τις εκλογές

Ο Ανδ. Λοβέρδος τάχθηκε υπέρ του να προηγηθεί πολιτικός διάλογος και μετά να προχωρήσει η διαδικασία για νέα ηγεσία πριν από τις εκλογές

Ο Γ. Παπανδρέου, μετά την εισήγησή του, άκουγε επί ώρες και σημείωνε τα όσα έλεγαν οι ομιλητές. Γύρω στις 3 χθες το πρωί, όταν ξεκίνησε τη δευτερολογία του είχε μπροστά του αρκετές προτάσεις για να τις υιοθετήσει και να τις ανακοινώσει. Ο Β. Βενιζέλος είχε προτείνει εκλογή ηγεσίας το αργότερο μέχρι τις 15 Γενάρη ή μετά τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις (δηλαδή μετά τις εθνικές εκλογές), οι κ. Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης και η Αννα Διαμαντοπούλου τάχθηκαν υπέρ τού να προηγηθεί πολιτικός διάλογος και μετά νέα ηγεσία προ των εκλογών (πιθανότατα τον Φλεβάρη) και άλλοι όπως οι κ. Ρέππας, Σκανδαλίδης, Παπουτσής, η Μ. Ξενογιαννακοπούλου και άλλοι άφησαν για… αργότερα, για το τέλος, την «κρησάρα» για τα πρόσωπα. Μάλιστα, ο Χρήστος Παπουτσής, απευθυνόμενος επί της ουσίας στον Γ. Παπανδρέου, αφού άφησε αιχμές για λάθη και αστοχίες σε προσωπικές του επιλογές (προφανώς και σε επίπεδο προσώπων), τον χαρακτήρισε πρωτεργάτη και πρωταγωνιστή της εθνικής προσπάθειας και υποστήριξε: «Δεν ξέρω ποιες θα είναι οι δικές του αποφάσεις, αλλά θεωρώ ότι έχει αναφαίρετο δικαίωμα να θέσει αυτή την προσφορά του στην κρίση του ελληνικού λαού».
«Θα μείνει ή θα φύγει;», είναι πάντως το ερώτημα που παραμένει και αφορά στην απόφαση του Γ. Παπανδρέου για την αρχηγία του κόμματος. Ο ίδιος επέλεξε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του στη μαραθώνια συνεδρίαση – δεσμεύτηκε όμως ότι σε σύντομο χρόνο θα ανακοινώσει την απόφασή του.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

Νέο ραντεβού

Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα ακόμη ενδιαφέρον «ραντεβού» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου (χωρίς τους υπουργούς αυτή τη φορά) θα γίνει την προσεχή Τετάρτη (του χρόνου…), όπου θα παρουσιάσει σαφές χρονοδιάγραμμα για τα «επόμενα βήματα» – και ενδεχομένως δημοσιοποιήσει την πιθανή επιλογή να παραμείνει στα ηνία του κόμματος οδηγώντας το στις εκλογές της άνοιξης.
Τι σημαίνει αυτό για το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ; Οτι κορυφαία στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έχουν ήδη λάβει θέση υπέρ της αποχώρησής του και της εκλογής νέας ηγεσίας πρέπει να επανεξετάσουν τη στάση τους και να την προσδιορίσουν εκ νέου.

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Το σίγουρο είναι ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει νωρίτερα από τη συνεδρίαση της Τετάρτης…
Τα όργανα
Εθνικό Συμβούλιο και μετά Συνέδριο
Το «πράσινο μενού» για την «επόμενη μέρα» του ΠΑΣΟΚ είναι «παραδοσιακό» – δηλαδή εμπεριέχει στο… βάθος τακτικό Συνέδριο. Για την ακρίβεια, η πρόταση που πιθανότατα θα φέρει στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ την προσεχή Τετάρτη ο κ. Παπανδρέου παραπέμπει καταρχάς στη σύγκληση του 400μελούς Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο εξουσιοδοτείται να αποφασίσει για τη διοργάνωση Συνεδρίου. Η δε εκλογή αρχηγού βάσει του καταστατικού προηγείται, ωστόσο τα μέλη του οργάνου μπορεί να αποφασίσουν μετάθεση του χρόνου. Πολύ απλά, οι εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ μπορεί να φτάσουν στο «φόρτε» τους μετά τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης εν όψει των κρίσιμων στόχων. Δηλαδή, ίσως και μετά τις εκλογές…

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

Πολιτικό συμβούλιο
Αποκλίσεις και διαφωνίες
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Πρότεινε τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και επέμεινε στην τήρηση ενός καθαρού χρονοδιαγράμματος
Αννα Διαμαντοπούλου
Ζήτησε νέα ηγεσία, πολιτικό πλαίσιο, σαφείς στόχους και πολλά νέα πρόσωπα από τις δυνάμεις της κοινωνίας και της παραγωγής
Χρήστος Παπουτσής
Δεν ξέρω ποιες θα είναι οι αποφάσεις του Γ. Παπανδρέου, αλλά έχει δικαίωμα να θέσει την προσφορά του στην κρίση του λαού.

Πηγή

Επικοινωνία

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2011/12/blog-post_29.html#ixzz1huDPJWKG
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s