Συνεχίζει την γαλαζοπράσινη βεντέτα ο Βενιζέλος

Μετά τις χθεσινές τροχειοδεικτικές βολές ανάμεσα Νέας Δημοκρατιας και ΠαΣοΚ, σειρά σήμερα είχε ο Βενιζέλος δια μέσου κύκλων του

Συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου εξέφραζαν την εντονη δυσαρέσκειά για την επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να απευθύνει διάγγελμα από την τηλεόραση στον ελληνικό λαό. και έλεγαν
«O στόχος δεν ήταν άλλος , από το να πείσει ότι όλα τα θετικά σημεία της …….
συμφωνίας που επετεύχθη σήμερα το πρωί στην Αθήνα είναι αποτέλεσμα της δικής του «διαπραγμάτευσης» και να ασκήσει κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης, δηλαδή πρωτίστως του Πρωθυπουργού που κινείται λόγω του ρόλου του υπεράνω των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση!!!
Και αυτό τη στιγμή που ο υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης (στην οποία συμμετέχει το κόμμα του κ. Σαμαρά), δίνει μια εθνική μάχη στο Eurogroup στις Βρυξέλλες εκ μέρους αυτής της κυβέρνησης συνεργασίας.
Ο κ. Σαμαράς που σήμερα κομπάζει για τις «επιτυχίες της διαπραγμάτευσής του», τόνιζαν κύκλοι του κ. Βενιζέλου, είναι αυτός που χθες τα μεσάνυχτα, όταν άρχισε η τελική δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα, έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου και άφησε τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών να τον εκπροσωπήσουν στην πραγματική διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών μας». Αυτό το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης που έκαναν οι κ.κ. Παπαδήμος και Βενιζέλος, είναι που τώρα θεωρεί δική του επιτυχία ο κ. Σαμαράς.
Ξαναρωτάμε: Με ποιον και πώς διαπραγματεύθηκε ο κ .Σαμαράς; Με τον Πρωθυπουργό και τους άλλους δυο πολιτικούς αρχηγούς; Η διαπραγμάτευση γίνεται στο εσωτερικό της κυβέρνησης συνεργασίας ή με την τρόικα, τα μεγάλα κράτη-μέλη και τους θεσμικούς εταίρους;
Πριν απευθυνθεί στον ελληνικό λαό ο κ. Σαμαράς θα έπρεπε να έχει λάβει υπόψη του ότι δυο είναι τα μεγάλα προβλήματα που συζητούνται σήμερα στο Eurogroup και έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την ελληνική πλευρά:
– Πρώτον: η ανάγκη να εξειδικευθούν μέτρα 300 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς οι διάφορες ιδέες που παρουσίασε ο κ. Σαμαράς δεν έπεισαν χθες την τρόικα.
– Δεύτερον: η απουσία, μέχρι την ώρα αυτή, γραπτής δέσμευσης εκ μέρους του κ. Σαμαρά. Αυτή θεωρείται από τους θεσμικούς εταίρους απολύτως αναγκαία μετά και την εμπειρία της γραπτής δέσμευσης για την εκταμίευση της έκτης δόσης.
Αυτά για να μπορέσει να ζυγίσει ο καθένας καλόπιστος την συνεισφορά του κ. Σαμαρά στην χθεσινή «διαπραγμάτευση», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.»

πηγή
Επικοινωνία

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s