Συνέντευξη Βιργινίας Στεργίου στο LamiaReport

«Επιβάλλεται να επιδείξουμε πολιτικό πολιτισμό… Πρέπει να πιστέψουμε στη δύναμή μας, χωρίς όμως να διατηρούμε ψευδαισθήσεις για μαγικές λύσεις και μαγικές συνταγές. Η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει!», αναφέρει μεταξύ άλλων στην συνέντευξή της στο LR, η Υποψήφια Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στο νομό Φθιώτιδας Βιργινία Στεργίου…

Διαβάστε την συνέντευξη:

LR : Είχατε το μικρόβιο της πολιτικής από παλιά ή είναι καινούργιο;

Β.Στ.: Θεωρώ ότι η πολιτική είναι προσφορά και όχι προσωπική φιλοδοξία.. Με την πολιτική ασχολούμαι για πρώτη φορά. Είμαι σίγουρη ότι οι συμπατριώτες μου θα εκτιμήσουν την απλότητα, τον αυθορμητισμό και τις αγνές προθέσεις μου στην προσπάθειά μου αυτή.

LR : Γιατί τώρα. Γιατί με τη Νέα Δημοκρατία;

Β.Στ.: Συμμετέχω σε βουλευτικές εκλογές για πρώτη φορά γιατί προέχει η σωτηρία της χώρας μας τούτη τη δύσκολη ώρα και πρέπει να δουλέψουμε όλοι σοβαρά και υπεύθυνα προς την κατεύθυνση αυτή, καταθέτοντας ο καθένας μας τις εμπειρίες του και τις γνώσεις του.
Η Νέα Δημοκρατία είναι μια μεγάλη ισχυρή δημοκρατική παράταξη, που μέσα από την αναπτυξιακή της πολιτική και τις διαρθρωτικές αλλαγές του προγράμματός της εγγυάται σταδιακή οικονομική ανάκαμψη, πολιτική σταθερότητα και κοινωνική ασφάλεια. Είναι μια δύναμη ευθύνης, σταθερότητας και προοπτικής.

LR : Τι σας λέει ο κόσμος που έρχεστε σε επαφή και του ζητάτε να σας ψηφίσουν;

Β.Στ.: Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας φαίνεται να έχουν χάσει την αξιοπιστία τους. Υπάρχει πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια για το πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς. Αντίδραση, άλλοτε ήπια αλλά ενίοτε έντονη, εισπράττω καθημερινά στις επισκέψεις μου σε πόλεις και χωριά του Νομού μας και δεν μπορώ να πω ότι δεν είναι δικαιολογημένες. Θλίβομαι πραγματικά όταν συναντώ ηλικιωμένους ανθρώπους που δεν μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς και δεν ξέρω τι απάντηση να δώσω στους νέους που δεν βλέπουν προοπτική για το μέλλον τους. Διαπιστώσαμε λοιπόν ότι το παρόν μοντέλο Διακυβέρνησης απέτυχε και το μοντέλο της οικονομίας χρεοκόπησε.

Ζητώ από τους συμπατριώτες μου να μας δώσουν την εντολή να αλλάξουμε και τα δύο, τόσο το σύστημα Διακυβέρνησης όσο και το μοντέλο ανάπτυξης, να διαλύσουμε τη γραφειοκρατία της Δημόσιας Διοίκησης. Πρέπει να πιστέψουμε στη δύναμή μας, χωρίς όμως να διατηρούμε ψευδαισθήσεις για μαγικές λύσεις και μαγικές συνταγές. Η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει!

Η γαλλική εφημερίδα Liberation αναφέρει σε άρθρο της ότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι καταστροφή. Είναι ευκαιρία. Η Ελλάδα είναι μια χώρα αξιοθαύμαστη για φιλοσοφία ζωής που δεν έχει σχέση με το αγγλοσαξονικό μοντέλο, αλλά επίσης αξιοθαύμαστη για την αντίστασή της στις πολυάριθμες προσπάθειες κυριαρχίας και χαλιναγώγησής της στη διάρκεια του χρόνου.

LR : Εάν είσαστε βουλευτής θα ψηφίζατε το μνημόνιο;

Β.Στ.: Το μνημόνιο δεν θα το ψήφιζα ποτέ, γιατί αν το μελετήσει κανείς θα διαπιστώσει πολύ εύκολα, ότι όχι μόνο δεν μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα αλλά αντίθετα θα οδηγούσε τη χώρα σε βαθιά οικονομική ύφεση, όπως και έγινε.

LR : Προεκλογικά ακούμε μόνο για την κρίση και τα οικονομικά της χώρας. Η Φθιώτιδα και γενικότερα η Περιφέρεια είναι στο περιθώριο. Γιατί;

Β.Στ.: Η οικονομική κρίση είναι παγκόσμιο φαινόμενο και απασχολεί ολόκληρο τον κόσμο κατά την τελευταία πενταετία. Στη χώρα μας, η κρίση έγινε αισθητή στον απλό Έλληνα πολίτη κατά την τελευταία διετία, όταν συρρικνώθηκε το εισόδημά του, κλείσανε επιχειρήσεις, χάθηκαν θέσεις εργασίας, ενώ αυξήθηκαν οι φόροι.
Η οικονομική κρίση εκτός από τα μεγάλα αστικά κέντρα, στα οποία η κατάσταση έχει ξεφύγει, χτύπησε δυστυχώς και την περιφέρεια.

Η Φθιώτιδα, πράγματι, φαίνεται να εισέπραξε μεγάλο μερίδιο της κρίσης, αλλά θεωρώ ότι είναι ένας Νομός προνομιούχος λόγω θέσης και δυνατοτήτων και μπορεί να ανακάμψει συντομότερα, πιθανόν, από κάποιες άλλες περιοχές της χώρας μας. Τα αίτια της σημερινής κατάστασης του Νομού οφείλονται σε πολλούς παράγοντες. Ενδεικτικά θα αναφέρω το πάγωμα των μεγάλων έργων υποδομής και την ανεξέλεγκτη διαχείριση των κρατικών πόρων ή χορηγήσεων, τη μη αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, την έλλειψη ρευστότητας από τις τράπεζες για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

LR : Γιατί να ψηφίσουν Βιργινία Στεργίου;

Β.Στ.: Θα ζητήσω από τους συμπατριώτες μου, να με εμπιστευτούν με την ψήφο τους, για πολλούς λόγους. Ενδεικτικά αναφέρω τα εξής:

– Επέλεξα να ασχοληθώ με την πολιτική, γιατί θα ήθελα να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις και εγώ για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση.
– Δεν προέρχομαι από οικογένεια πολιτικών ώστε η πολιτική να είναι μια κληρονομική σκυτάλη και δεν επιζητώ επαγγελματική αποκατάσταση.
– Η μέχρι σήμερα η επαγγελματική σταδιοδρομία μου και η προσωπική μου ζωή αναδεικνύει το ήθος, την προσωπικότητά μου και την ακεραιότητα του χαρακτήρα μου.
– Τέλος, ασχολούμαι για πρώτη φορά με την πολιτική και έχω πολλά όνειρα για τον τόπο μου.

Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα σε όλους τους συμπολίτες μου. Η παιδεία είναι πολιτισμός και ο πολιτισμός είναι παιδεία και μας αφορά όλους. Στη ιδιόρρυθμη αυτή εκλογική αναμέτρηση επιβάλλεται να επιδείξουμε πολιτικό πολιτισμό, χωρίς ακραίες συμπεριφορές και παρορμητισμό και να αποφασίσουμε με σύνεση και ωριμότητα για το μέλλον της πατρίδας μας.

Βιργινία Α. Στεργίου – Υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Φθιώτιδας

Πολιτικο γραφείο: Κολοκοτρώνη και πλατεία Πάρκου (2ος όροφος, πάνω από την Eurobank)
Τηλέφωνα: 22310 21853 – 6977 709799  – email: vir.stergiou@yahoo.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s